
Продукти
100 мл ябълков Vinoceti оцет
100 мл балсамов оцет Vinoceti от нар
30 мл сос Уорчестър
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. сол
3 с.л. кафява захар
800 г агнешки котлети
150 г сирене чедър
200 г паста
50 г масло
50 мл прясно мляко
черен пипер
зелева салата с моркови
олио, сол
Порции:
6
Време за приготвяне:
подготовка: 10 мин.
марината: 120 мин.
готвене: 50 мин.
Инструкции за приготвяне
Стъпка 1
Подгответе маринатата: ябълков Vinoceti оцет, сос Уорчестър, чесън, сол и кафява захар. Мариновайте котлетите хубаво и оставете за около 2 часа в хладилник.
Стъпка 2
Пригответе пастата и я сварете на вкус, като добавите чедъра, маслото, прясното мляко и черния пипер.
Стъпка 3
Направете салатата и я овкусете с ябълков Vinoceti оцет, олио и сол, като може да използвате и готови миксове за салата.
Стъпка 4
Извадете котлетите от хладилника. Кипнете балсамовия Vinoceti оцет от нар и с него обилно намажете котлетите. Сложете ги да се пекат за около 30-ина минути.
Стъпка 5
Сервирайте, като се стараете котлетите и пастата да са топли, а салатата да е със стайна температура, а не от хладилник.
Препоръчано от
“Тайната на котлетите е в маринатата, разбира се. Моята е с ябълков Vinoceti оцет, но истинското разковниче за тези агнешки фантазии е, че преди да ги сложа да се пекат, обилно ги намазвам и с балсамов Vinoceti оцет от нар. От там нататък няма какво да сбъркате в тази рецепта – резултат е повече от фантастичен! ”