Студена грахова супа с бял винен Vinoceti • Natural Technologies

Студена грахова супа с бял винен Vinoceti

грах супа бял винен Vinoceti оцет рецепта

Продукти

75 г масло
150 г бекон
1 глава лук
1 лъжичка захар
700 г замразен грах
10 ментови листа

За ледените кубчета:
75 мл бял винен оцет Vinoceti
4 с.л. кафява захар
прясна мента

Порции:

2

Време за приготвяне:

30 минути

Инструкции за приготвяне

Стъпка 1

Първо пригответе кубчетата: в 75 мл вода изсипете оцета и варете няколко минути, прибавете ментата и оставете тенджерата за 10 минути така. Като изстине, пресипете течността във форма за лед.

Стъпка 2

В тиган запържете бекона и го извадете. В същия тиган сложете захарта, лука и 400 мл вода.

Стъпка 3

След като заври, прибавете граха и ментата. Варете няколко минути, оставете малко настрана и пресипете супата в кухненски робот или пасирайте с ръчен пасатор. Подправете.

Стъпка 4

Сервирайте супата с поръсен бекон и ледени кубчета.

Препоръчано от

“Супите обикновено звучат скучно, но не и тази. Освен от ледените Vinoceti кубчета, свежестта в тази рецепта идва и от комбинацията на вкусовете на мента и грах, които са особено добре съчетани с бекона. Супата е не само вкусна и лесна, но и доста атрактивно изглеждаща. Изненадайте приятно гостите си с това бързо решение.”

Сандра Алексиева

кулинарен блогър, 1001 Рецепти