Ябълков щрудел с ябълков нефилтриран Vinoceti • Natural Technologies

Ябълков щрудел с ябълков нефилтриран Vinoceti

щрудел Сандра Алексиева рецепта ябълков нефилтриран Vinoceti

Продукти

250 г брашно
2 с.л. олио
сол
100 с.л. ябълков нефилтриран Vinoceti оцет
2 с.л. стафиди
100 мл ром
500 г ябълки
1 лимон
1 ч.л. канела
50 г кафява захар
100 г заквасена сметана

Порции:

6

Време за приготвяне:

подготовка: 15 мин.
готвене: 40 мин.

Инструкции за приготвяне

Стъпка 1

В голяма купа забъркайте с миксер тестото, като смесите брашното, олиото, солта, водата и ябълковия нефилтриран Vinoceti оцет.

Стъпка 2

Омазнете тестото с малко олио и го покрийте с фолио, след което го оставете малко да втаса.

Стъпка 3

“Накиснете” стафидите в рома и ги оставете да поемат от аромата му поне за около 15 минути.

Стъпка 4

Обелете ябълките и ги нарежете на тънки филийки, след което ги залейта със сока на лимона. Добавете “пияните” стафиди, канелата и кафявата захар, разбъркайте добре.

Стъпка 5

Разточете тестото и го разделете на две половини. Намажете всяка със сметаната и добавете ябълковата смес, след което навийте на руло. Намажете с масло и печете в предварително загрята фурна.

Препоръчано от

“Това е един от класическите щрудели от детството ми и наистина го обожавам. Изключително лесен за приготвяне, той ще очарова всички със своята ябълкова свежест, благодарение на пресните плодове  и нефилтрирания ябълков Vinoceti Оцет, както и с приятния си аромат на “пияни” стафиди.”

Сандра Алексиева

кулинарен блогър, 1001 Рецепти