
Продукти
250 г брашно
2 с.л. олио
сол
100 с.л. ябълков нефилтриран Vinoceti оцет
2 с.л. стафиди
100 мл ром
500 г ябълки
1 лимон
1 ч.л. канела
50 г кафява захар
100 г заквасена сметана
Порции:
6
Време за приготвяне:
подготовка: 15 мин.
готвене: 40 мин.
Инструкции за приготвяне
Стъпка 1
В голяма купа забъркайте с миксер тестото, като смесите брашното, олиото, солта, водата и ябълковия нефилтриран Vinoceti оцет.
Стъпка 2
Омазнете тестото с малко олио и го покрийте с фолио, след което го оставете малко да втаса.
Стъпка 3
“Накиснете” стафидите в рома и ги оставете да поемат от аромата му поне за около 15 минути.
Стъпка 4
Обелете ябълките и ги нарежете на тънки филийки, след което ги залейта със сока на лимона. Добавете “пияните” стафиди, канелата и кафявата захар, разбъркайте добре.
Стъпка 5
Разточете тестото и го разделете на две половини. Намажете всяка със сметаната и добавете ябълковата смес, след което навийте на руло. Намажете с масло и печете в предварително загрята фурна.
Препоръчано от
“Това е един от класическите щрудели от детството ми и наистина го обожавам. Изключително лесен за приготвяне, той ще очарова всички със своята ябълкова свежест, благодарение на пресните плодове и нефилтрирания ябълков Vinoceti Оцет, както и с приятния си аромат на “пияни” стафиди.”