
Продукти
1 кг пилешки крилца
4 скилидки чесън
6 с.л. мед
2 ч.л. медена горчица
2 с.л. сусам
6 с.л. кетчуп
4 с.л. майонеза
розмарин и мащерка
200 мл бира
200 мл червено вино
черен пипер, сол
Порции:
3
Време за приготвяне:
подготовка: 15 мин.
марината: 60 мин.
готвене: 70 мин.
Инструкции за приготвяне
Стъпка 1
В голяма купа пресовайте чесъна и добавете към него меда, 4 с.л. кетчуп, майонезата, розмарина и мащерката, медената горчица Natural Technologies, бирата, червеното вино и подправките.
Стъпка 2
Разбъркайте добре и добавете пилешките крилца.
Стъпка 3
Покрийте купата с фолио и оставете за 1 час да се маринова в хладилника.
Стъпка 4
Сложете крилцата в тавичка, поръсете с розмарин, покрийте с фолио и печете за 1 час при 180 градуса.
Стъпка 5
В малка купичка разбъркайте 2 с.л. кетчуп и 4 с.л. мед и с четка за мазене намажете крилцата, след като са се изпекли. Поръсете със сусам и отново сложете във фурната (този път без фолио) за около 10 мин. при 200 градуса.
Препоръчано от
“Човек буквално може да се опияни от тези така вкусни крилца. Медената горчица Natural Technologies в комбинация със сусам, розмарин, бира и червено вино прави чудеса с пилешките крилца. Силно Ви препоръчвам да използвате червено вино не само за рецептата, а и при консумацията после! :-)”