Лятна салата с Прованс и рози Vinoceti • Natural Technologies

Лятна салата с Прованс и рози Vinoceti

Прованс и рози Vinoceti оцет салата

Продукти за салата

2 пакета салата микс по избор
1 розов грейпфрут
1 авокадо
1 стрък аспержи
200 г бяло сирене
2 краставици
2 с.л. нарязани бадеми

Продукти за дресинг

2 с.л. Прованс и рози Vinoceti оцет
50 мл вино розе
50 г зехтин
2 с.л. доматен Vinoceti оцет
1 с.л. мед
2 с.л. едрозърнеста горчица Natural Technologies
сол, прясно смлян черен пипер

Порции:

6-8

Време за приготвяне:

общо 20 минути

Инструкции за приготвяне

Стъпка 1

Пригответе аспержите, като ги измиете, изрежете краищата в основата, нарежете на средно големи парчета и ги сложите в тиган на умерен огън. Сотирайте за около 4-5 минути.

Стъпка 2

Пригответе дресинга: в малка купичка смесете розето, зехтина, оцетите Vinoceti, меда и горчицата. Разбъркайте внимателно, докато се получи еднородна смес.

Стъпка 3

Пригответе салатата, като първо сложите микса салати, добавите грейпфрута, авокадото, готовите аспержи, сиренето, краставиците и бадемите.

Стъпка 4

Залейте с дресинга и сервирайте.

Няколко съвета

1. Изберете сиренето по свой вкус: фета, краве или козе. 
2. Ако не обичате грейпфрут, заменете го с портокал.
3. За още по-наситен вкус може да запечете леко бадемите, преди да ги добавите към салатата.
4. Ако искате да добавите месо към салатата, пробвайте с леко запечени късчета пилешко или сьомга.