
Продукти за салата
2 пакета салата микс по избор
1 розов грейпфрут
1 авокадо
1 стрък аспержи
200 г бяло сирене
2 краставици
2 с.л. нарязани бадеми
Продукти за дресинг
2 с.л. Прованс и рози Vinoceti оцет
50 мл вино розе
50 г зехтин
2 с.л. доматен Vinoceti оцет
1 с.л. мед
2 с.л. едрозърнеста горчица Natural Technologies
сол, прясно смлян черен пипер
Порции:
6-8
Време за приготвяне:
общо 20 минути
Инструкции за приготвяне
Стъпка 1
Пригответе аспержите, като ги измиете, изрежете краищата в основата, нарежете на средно големи парчета и ги сложите в тиган на умерен огън. Сотирайте за около 4-5 минути.
Стъпка 2
Пригответе дресинга: в малка купичка смесете розето, зехтина, оцетите Vinoceti, меда и горчицата. Разбъркайте внимателно, докато се получи еднородна смес.
Стъпка 3
Пригответе салатата, като първо сложите микса салати, добавите грейпфрута, авокадото, готовите аспержи, сиренето, краставиците и бадемите.
Стъпка 4
Залейте с дресинга и сервирайте.
Няколко съвета
1. Изберете сиренето по свой вкус: фета, краве или козе.
2. Ако не обичате грейпфрут, заменете го с портокал.
3. За още по-наситен вкус може да запечете леко бадемите, преди да ги добавите към салатата.
4. Ако искате да добавите месо към салатата, пробвайте с леко запечени късчета пилешко или сьомга.