
Продукти
1 кг свински ребра
3 с.л. меден Vinoceti оцет
1 с.л. мед
1 с.л. доматена паста
1 ч.л. риган или чубрица
2 с.л. зехтин
сол, черен пипер, пушен червен пипер
Порции:
4
Време за приготвяне:
подготовка: 15 мин.
марината: 180 мин.
готвене: 60 мин.
Инструкции за приготвяне
Стъпка 1
Пригответе маринатата: в купа смесете меда, медения оцет Vinoceti, доматената паста, зехтина и подправките. Разбъркайте много добре, докато не получите еднородна смес.
Стъпка 2
Поставете ребрата в тава и ги залейте с маринатата. Нека престоят така 3 часа.
Стъпка 3
След като са добре мариновани, сложете тавата във фурна и оставете ребрата да се пекат на 160 градуса около 1 час.
Стъпка 4
Сервират се със сезонна салата или печени зеленчуци.
Съвет
По желание, могат да бъдат приготвени и на скара или на барбекю.
Препоръчано от
“Няма какво да се лъжем, мариновани ребра на фурна или скара е класика в жанра за всички любители на вкусното месо! Рецептата е много лесна, резултатът е фантастичен, а от вас се изисква само да си разпределите правилно времето, след като подготвите ребрата – 3 часа, в които те сами си се мариноват, благодарение на разкошния отенък на меден Vinoceti оцет + още 1 час, в който пак сами си се готвят. “