Мариновани ребра на фурна с меден Vinoceti • Natural Technologies

Мариновани ребра на фурна с меден Vinoceti

VINOCETI меден оцет ребра рецепта

Продукти

1 кг свински ребра
3 с.л. меден Vinoceti оцет
1 с.л. мед
1 с.л. доматена паста
1 ч.л. риган или чубрица
2 с.л. зехтин
сол, черен пипер, пушен червен пипер

Порции:

4

Време за приготвяне:

подготовка: 15 мин.
марината: 180 мин.
готвене: 60 мин.

Инструкции за приготвяне

Стъпка 1

Пригответе маринатата: в купа смесете меда, медения оцет Vinoceti, доматената паста, зехтина и подправките. Разбъркайте много добре, докато не получите еднородна смес.

Стъпка 2

Поставете ребрата в тава и ги залейте с маринатата. Нека престоят така 3 часа.

Стъпка 3

След като са добре мариновани, сложете тавата във фурна и оставете ребрата да се пекат на 160 градуса около 1 час.

Стъпка 4

Сервират се със сезонна салата или печени зеленчуци.

Съвет

По желание, могат да бъдат приготвени и на скара или на барбекю.

Препоръчано от

“Няма какво да се лъжем, мариновани ребра на фурна или скара е класика в жанра за всички любители на вкусното месо! Рецептата е много лесна, резултатът е фантастичен, а от вас се изисква само да си разпределите правилно времето, след като подготвите ребрата – 3 часа, в които те сами си се мариноват, благодарение на разкошния отенък на меден Vinoceti оцет + още 1 час, в който пак сами си се готвят. laughing

Сандра Алексиева

кулинарен блогър, 1001 Рецепти