Мини Павлова с балсамов смокинов Vinoceti • Natural Technologies

Мини Павлова с балсамов смокинов Vinoceti

свинско картофи меден Vinoceti оцет рецепта

Продукти

4 белтъка
1 ч.ч. захар
1 ч.л. нишесте
1 ч.л. балсамов Vinoceti оцет от смокиня
1/2 ч.л. ванилия

За пълнежа:
1 ч.ч. бита сметана
1 ч.л. ванилия
1 с.л. пудра захар
200 г пресни ягоди
100 г пресни боровинки
100 г пресни къпини
100 г пресни малини

За заливката:
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
1 ч.ч. сладко от ягоди
1 с.л. ликьор по избор

Порции:

6

Време за приготвяне:

10 минути за подготовка и 90 минути за готвене

Инструкции за приготвяне

Стъпка 1

Разбийте белтъците на сняг. Добавете бавно захарта и разбивайте още, докато не се усещат гранулките захар. 

Стъпка 2

В по-малка купа смесете нишестето, балсамовия оцет Vinoceti от смокини и ванилията. След това добавете получената смес към белтъците на сняг и разбийте още около 10-ина секунди

Стъпка 3

Загрейте на максимална степен фурната. В тава сложете на дъното хартия за готвене и с помощта на сладкарски шприц направете мини целувки от получената смес. В средата на всяка целувка направете мини кладенче, в което после да може да сложите от пълнежа. 

Стъпка 4

Намалете с около 100 градуса фурната и сложете тавата с целувките, за да се изпекат. Печете около 50 минути, като на всеки 15 минути проверявайте целувките – ако покафенеят много бързо, намалете още фурната. След като са готови, изключете фурната и оставете вътре целувките за още около поне половин час.

Стъпка 5

След като сте смесили продуктите за пълнежа, напълнете всяка целувка с малко от него. Накрая залейте леко със заливката.