Оцети | Натурални продукти от Natural Technologies

Оцетите VINOCETI се произвеждат от бяло или червено вино, ябълков сок или мед. Изцяло натурални продукти, приготвени по съвременна австрийска технология.
От винен и ябълков до меден, всеки оцет има уникален аромат, вкус и предназначение в кухнята.

оцет Vinoceti

ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ

Истинското червено вино от сортовете мерло и каберне, от което е произведен този оцет, разгръща богатия си аромат след ферментацията и се проявява в неговия наситен и богат вкус.

Подходящ за различни видове листни и зеленчукови салати, за редукции на сосове и овкусяване на гарнитури и основни ястия с месо и паста.

Наситен червен цвят.

6% об. киселинност; алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI червен винен оцет

БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ

Този винен оцет е произведен от качествено бяло вино сорт шардоне. Вкусът му е мек и деликатен, но същевременно приятно изразен.

Перфектно допълнение към класическа зелена салата с яйца, пилешки и рибни ястия, различни сосове и винегрети. Приложението му в съвременната кухня се простира чак до най-модерните и изтънчени десерти.

Светъл жълт цвят с бледозелен оттенък.

6% об. киселинност; алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI бял винен оцет

оцет WhiteGrape
ябълков оцет Vinoceti

ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ

Дълбокият и плътен вкус на студено пресования ябълков сок, от който е направен този оцет, допринася за неговата свежест и мекота. Той има изразен плодов аромат и е приятно кисел.

Подходящ е за богата гама ястия – от салата и сосове до различни видове месо и десерти. Употребата на ябълковия оцет далеч не е ограничена само до кулинарни цели и неговите ползи са многобройни.

Наситен жълт цвят.

Съдържа минерали и витамини.

5% об. киселинност; алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI ябълков оцет

Употребата на ябълков оцет в различни дози и комбинации с вода и мед може да окаже благоприятно въздействие върху тялото ни. Натуралният ябълков оцет има следните ползи: спомага за детокс, стимулира кръвообръщението и притока на енергия, предпазва от мускулни спазми, при редовни тренировки увеличава мускулната маса и сила, облекчава мускулни болки и скованост в ставите, минерализира организма, укрепва имунната система, понижава кръвното налягане и кръвната захар и спомага за отслабване. Освен това е естествен дезинфектант, облекчава симптомите на гадене и повръщане, и сваля високата температура.

МЕДЕН ОЦЕТ

Меденият оцет е леко сладък и със силен аромат на мед благодарение на медовината, от която е направен.

Той може да допълни чудесно вкуса на различни ястия като салати от листни зеленчуци и вегетариански нудли, да се прибави към редукции и сосове, да се използва в мариноването на месо и зеленчуци, да завърши вкуса на мусове и десерти.

Нежен, светъл, меден, леко прозрачен цвят

5% об. киселинност; алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI меден оцет

оцет от мед Vinoceti

ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ НЕФИЛТРИРАН

Дълбокият и плътен вкус на студено пресования ябълков сок, от който е направен този оцет, допринася за неговата свежест и мекота. Той има изразен плодов аромат и е приятно кисел.

Подходящ е за богата гама ястия – от салата и сосове, до различни видове месо и десерти.

Наситен жълт цвят.

Съдържа минерали и витамини.

5% об. киселинност, алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI ябълков оцет нефилтриран

ДОМАТЕН ОЦЕТ

Получен от оцетно-кисела ферментация на доматено вино, доматеният оцет Vinoceti е подходящо допълнение към всички зеленчукови ястия. Той е и чудесен вариант за овкусяване на различни зимнини, както и на някои сосове за меса. Може да се добави и към плънката за повечето месни пасти и лазаня.

Наситен цвят на доматен сок.

Състав: 5% об. киселинност, алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI доматен оцет 250 мл

МАЛИНОВ ОЦЕТ

Малиновият оцет очарова със своя деликатен аромат и сладникав вкус на малини. Подходящ е за овкусяване на свежи салати, кремообразни десерти, червени меса. Особено добре се комбинира и с портокал и провансалски подправки.

Ефирен червеникав цвят.

Състав: 5% об. киселинност, алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI малинов оцет 250 ml

ДЕТОКС ОЦЕТ С КУРКУМА, ДЖИНДЖИФИЛ И КАНЕЛА

Детокс оцетът е най-новото и уникално попълнение сред Vinoceti вкусовете. Създаден на основата на ябълков оцет с джинджифил, куркума и канела, той е подходящ за директна консумация (до 1-2 ч.л.) и за част от ежедневното детокс меню. Освен с полезните си съставки, очарова и с характерния си аромат и свежата нотка на джинджифил. Финалният щрих, който детокс оцета придава на всяко ястие се отличава с наситения вкус на подправки, които превръщат всяко ястие в истински шедьовър. Детокс вкусът на този оцет е идеален за всички зелени салати, салати с киноа или ядки, както и за зеленчукови смутита. Канеленият привкус го прави подходящ и за маринати на червени меса.

 Ефирен канелен цвят.

 Състав: 5% об. киселинност, алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI Детокс оцет с куркума, джинджифил и канела 250 мл

БИО ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ

Класическите ни био оцети са произведени от автентично българско био вино от сортовете Каберне Совиньон и Сторгозия.

Лозовите масиви са разположени в с. Любеново, общ. Никопол. Производството на грозде и вино в района на Никопол датира от дълбока древност, а опитът на местните лозари и винари е предаван от траките и римската епоха, през времето на Първата и Втората български държави, епохата на Възраждането, чак до наши дни, за което благоприятстват добрите географски и климатични дадености.
Никополското плато, където се намира лозето, е зона от Европейската екологична мрежа Натура 2000.

За производството на гроздето не се използват химически торове и препарати за растителна защита, а само натурални съставки като сяра и мед.

Наситен червен цвят.

6% об. киселинност; алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI БИО червен винен оцет 250мл

БИО БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ

Класическите ни био оцети са произведени от автентично българско био вино от сортовете Совиньон блан, Шардоне и Москато Бианко.

Лозовите масиви са разположени в с. Любеново, общ. Никопол. Производството на грозде и вино в района на Никопол датира от дълбока древност, а опитът на местните лозари и винари е предаван от траките и римската епоха, през времето на Първата и Втората български държави, епохата на Възраждането, чак до наши дни, за което благоприятстват добрите географски и климатични дадености.
Никополското плато, където се намира лозето, е зона от Европейската екологична мрежа Натура 2000.

За производството на гроздето не се използват химически торове и препарати за растителна защита, а само натурални съставки като сяра и мед.

Светъл жълт цвят.

6% об. киселинност; алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI БИО бял винен оцет 250мл

БИО ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ

Характерният вкус на този оцет се дължи на автентичните български ябълки, израснали в северните склонове на Родопите и Пазарджишко-Пловдивското поле.

Грижливо отгледани в региона на град Кричим, те дават несравнимия вкус на оцет VINOCETI, за направата на който се използва плодово вино от над 10 сорта ябълки.

Наситен жълт цвят.

5% об. киселинност; алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI БИО ябълков оцет

БИО МЕДЕН ОЦЕТ

Носещ топлината на истинска био медовина, този оцет има специфичен сладникав вкус и наситен меден аромат.

Био медът, използван за направата му е от село Дебелцово – едно прекрасно кътче от габровския Балкан, с красива природа, чист планински въздух и плодородна земя. Откъснато от цивилизацията, то остава пристан на единствения обитател на селото, който продължава да добива чист натурален мед от природата. Именно заради това, био медения ни оцет носи несравнимия, истински вкус на Балкана.

Нежен, светъл, меден, леко прозрачен цвят.

5% об. киселинност; алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI БИО меден оцет 250мл

ПРОВАНС ОЦЕТ

Ароматно вино Розе от грозде сорт “Каберне Совиньон”

Виното Розе от грозде сорт “Каберне Совиньон” придава особено приятен и характерен привкус на месата, мариновани с този оцет. Подходящ е за овкусяване и на салати, бистри супи, а няколко капки от него ще направят шприц коктейлите наистина неповторими и особено свежи.

Наситен червеникав цвят.

Състав: 6% об. киселинност, алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI прованс оцет 250 ml

ПРОВАНС И РОЗИ ОЦЕТ

Изтънчена комбинация от вино Розе, сорт “Каберне Совиньон” и аромат на рози

Прованс и рози е оцетът, който може да задоволи и най-претенциозния и изтънчен вкус. Подходящ е за добавка към свежи салати, особено към такива, в които има подправки като рукола, розмарин или бял пипер. Благодарение на характерния привкус на рози, той е чудесен завършек и на сладкиши и/или дребни сладки, в които има карамфил, канела или джинджифил. Комбинира се и с повечето червени меса – като марината или като добавка към сос за заливка.

Наситен розово-червен цвят.

Състав: 6% об. киселинност, алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI прованс и рози оцет 250 ml

Балсамовите оцети VINOCETI са перфектният финален щрих към всяко ястие, благодарение на мекия си кисел вкус и богат сладникав аромат.

Балсамовият оцет се причислява към натуралните продукти. Той има хранителни свойства, без да съдържа калории. Този вид оцет е гъста течност с тъмен цвят, много богат вкус, леко сладникав. Оцетът променя вкуса на храната, към която се добавя. В неговото съдържание правят впечатление антиоксидантите, които го превръщат и в полезна подправка. Името му идва от факта, че в древността е бил използван като лечебен балсам при различни оплаквания. Оцетната киселина е подходяща среда за развитие на бактериите на пробиотиците. При редовна консумация на балсамов оцет организмът получава количества пробиотици, необходими за здравето на чревната флора. Той подобрява перисталтиката на червата и облекчава чувството за тежест и дискомфорт след хранене. Балсамовия оцет е чудесен заместител на солта и вредните мазнини при приготвянето на сосове и дресинги. С него не губим от вкуса, а само избягваме калориите, които не са полезни за здравето. Традиционно, в малки количества, се добавя към супи, салати, морски дарове, паста и ризото.

ЯБЪЛКОВ БАЛСАМОВ ОЦЕТ

Неповторима комбинация от богат аромат, наситен цвят и особено свеж вкус

Подобно на класическия ябълков оцет и балсамовият ябълков е с изключително богат аромат, наситен цвят и в същото време с доста свеж вкус. Меко кисел, той се отличава и с наситената си консистенция.

Получен от ябълков оцет и ябълков сок концентрат , той е подходящ за дресинги, овкусяване на салати, различни видове месо и сосове.

Кехлибарен цвят.

5% об. киселинност; алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI ябълков балсамов оцет 250 ml

БИО ЯБЪЛКОВ БАЛСАМОВ ОЦЕТ

Изключително пълноценен и интензивно плодов, този оцет се отличава със свежест и наситеност на полезните съставки и доказан био произход. Разгръща сладостта на всяко ястие, към което се добави.

Идеален за скара с месо, риба, морски дарове и печени зеленчуци, както и чудесен завършек на някои традиционни десерти.

Кехлибарен цвят.

5% об. киселинност; алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI био ябълков балсамов оцет 250 ml

ЧЕРВЕН ВИНЕН БАЛСАМОВ ОЦЕТ

Най-популярният балсамов оцет, който се усеща най-силно, когато е добавен като финален щрих към вече готово ястие.

Отличава се с наситен цвят и богата палитра от характерни гроздови аромати, придаващи неповторимост на ястията.

Естествен източник на антиоксиданти и изключително подходящ за диети за отслабване, или друг здравословен хранителен режим. Полифенолите в него действат чрез двоен механизъм – подобряват инсулиновата резистентност и възпрепятстват липогенезата.

Подходящ за ризото, италианска паста и телешко месо.

Лъскав, плътно червен цвят.

6% об. киселинност; алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI червен винен балсамов оцет 250 ml

БЯЛ ВИНЕН БАЛСАМОВ ОЦЕТ

Съдържа в себе си всички уникални нотки, нюанси и характеристики на винения балсамов оцет, отличавайки се само по цвета си.

Вкусовият му профил е кръстоска между богатия балсамов аромат и лекия плодов привкус на бяло вино.

Подходящ за сирена, особено сирене пармезан, пилешко месо, сосове и салати.

Светъл, бледо-златист цвят.

6% об. киселинност; алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI бял винен балсамов оцет 250 ml

БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ НАР

Леко тръпчив балсамик, със сладникав вкус на нар. Има плътна, гладка и богата текстура.

Подходящ за пушено сирене или марината за свинско месо, може да се използва целогодишно за приготвяне на глазура към агнешко и патица или грилован патладжан.

Лъскав, тъмно червен цвят.

6% об. киселинност; алкохолно съдържание: 0.3 об.%

VINOCETI балсамов оцет от нар 250 ml

БАЛСАМОВ ОЦЕТ ЧЕРЕША

Черешовият оцет завладява сетивата със своя дълбок вкус и красиво наситен черешов цвят. Приготвен е от черешов оцет и сок концентрат череша. Плодовият оттенък в комбинация с балсамовия привкус прави този оцет перфектен за добавка към всички пролетни и летни салати, към различни кремообразни десерти, пайове, както и някои алкохолни коктейли на основата на водка или анасон.

Плътен и лъскав черешов цвят.

Състав: 5% об. киселинност, алкохолно съдържание: 0.3 об.%

балсамов оцет Vinoceti череша

БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ СМОКИНЯ

Смокиновият оцет завладява сетивата със своя сладникав гурме вкус на смокини.

Чудесен избор е за овкусяване на плодови и свежи салати, сладкиши и зеленчукови предястия, към които добавя изтънчен сладък привкус. Комбинира се перфектно и с млечни кремообразни десерти, орехи и някои червени меса.

Плътен цвят на узряла смокиня.

Състав: 6% об. киселинност, алкохолно съдържание: 0.3 об.%

балсамов оцет Vinoceti смокиня