
Продукти
2 кг свинска плешка, обезкостена и навита на роле
100 г сол
50 г захар
200 мл меден Vinoceti оцет
суха мента и риган
поне 1 кг картофи
чесън
лук
300 мл бульон
Порции:
6
Време за приготвяне:
общо 90 минути
Инструкции за приготвяне
Стъпка 1
Направете маринатата – сол, захар, меден Vinoceti оцет, бульон, риган и суха мента. Покрийте с нея месото. Оставете да се маринова за поне 24 часа.
Стъпка 2
Сложете в голяма тава картофите, чесъна и лука.
Стъпка 3
Върху тях поставете месото и завийте с фолио. Печете в предварително загрята фурна при 200 градуса.
Стъпка 4
След 1 час махнете фолиото и запечете месото отгоре.
Съвет
Вместо бульона, за маринатата може да използвате 1 чаша червено вино.
Препоръчано от
“Свинското с картофи е класика. Както и тази рецепта. Тайната на перфектния вкус е, разбира се, в маринатата – тук отлично се комбинират ментата, медения Vinoceti оцет и бульона (лично аз го замествам с вино, да). Оставете поне 24 часа месото да се маринова, за да може да попие максимално от аромата на всички съставки.”