Печено свинско с картофки и меден Vinoceti • Natural Technologies

Печено свинско с картофки и меден Vinoceti

свинско картофи меден Vinoceti оцет рецепта

Продукти

2 кг свинска плешка, обезкостена и навита на роле
100 г сол
50 г захар
200 мл меден Vinoceti оцет
суха мента и риган
поне 1 кг картофи
чесън 
лук
300 мл бульон

Порции:

6

Време за приготвяне:

общо 90 минути

Инструкции за приготвяне

Стъпка 1

Направете маринатата – сол, захар, меден Vinoceti оцет, бульон, риган и суха мента. Покрийте с нея месото. Оставете да се маринова за поне 24 часа.

Стъпка 2

Сложете в голяма тава картофите, чесъна и лука.

Стъпка 3

Върху тях поставете месото и завийте с фолио. Печете в предварително загрята фурна при 200 градуса.

Стъпка 4

След 1 час махнете фолиото и запечете месото отгоре.

Съвет

Вместо бульона, за маринатата може да използвате 1 чаша червено вино.

Препоръчано от

“Свинското с картофи е класика. Както и тази рецепта. Тайната на перфектния вкус е, разбира се, в маринатата – тук отлично се комбинират ментата, медения Vinoceti оцет и бульона (лично аз го замествам с вино, да). Оставете поне 24 часа месото да се маринова, за да може да попие максимално от аромата на всички съставки.”

Сандра Алексиева

кулинарен блогър, 1001 Рецепти