Пиле с бекон и медена горчица • Natural Technologies

Пиле с бекон и медена горчица

пиле бекон медена горчица рецепта

Продукти

500 гр пилешко филе
150 гр бекон
2 с.л. медена горчица
2 с.л. олио
1 глава лук
2 скилидки чесън
пресен магданоз, розмарин и мента
100 мл бяло вино
400 мл сметана за готвене
100 гр пресен спанак
2 с.л. твърдо сирене (пармезан)
сол и пипер

Порции:

4 човека

Време за приготвяне:

40 минути

Инструкции за приготвяне

Стъпка 1

Задушете пилето и бекона в тиган с малко олио. Прибавете пресните билки, лука и чесъна.

Стъпка 2

Продължете задушаването на слаб огън с бялото вино.

Стъпка 3

Прибавете сметаната и горчицата Natural Technologies и продължете готвенето на слаб огън.

Стъпка 4

Накрая прибавете и спанака.

Стъпка 5

Поръсете с пармезан или друго твърдо сирене по Ваш избор.

Препоръчано от

“Пресният спанак и медената горчица Natural Technologies са приказна комбинация, която придава още по-приказен вкус на пилешкото месо. Пресните билки и лекият винен отенък също не са за подценяване. Беконът пък е съставката, която, наистина, коренно променя тази рецепта и я прави изумително вкусна.

Сандра Алексиева

кулинарен блогър, 1001 Рецепти