Пиле с леща и горчица с шампанско • Natural Technologies

Пиле с леща и горчица с шампанско

пиле леща рецепта горчица с шампанско

Продукти

4 пилешки гърди или бутчета
1 с.л. горчица с шампанско
1 с.л. олио
1 червен лук
2 скилидки чесън
250 г френска леща
750 мл пилешки бульон
2 с.л. сирене за мазане
1 лимон
магданоз

Порции:

4 човека

Време за приготвяне:

50 минути

Инструкции за приготвяне

Стъпка 1

Запечатайте пилето за по няколко минути от всяка страна в касерола.

Стъпка 2

В друга касерола задушете лука и чесъна. Прибавете лещата и залейте с бульона.

Стъпка 3

Сложете пилето и оставете на слаб огън с капак за 30 минути. Усилете котлона и махнета капака. Оставете за още 20 минути, докато се сготви всичко.

Стъпка 4

Смесете сиренето, горчицата с шампанско Natural Technologies, сока от лимона и магданоза и ги разбъркайте добре. Сервирайте заедно с ястието.

Препоръчано от

“Горчицата с шампанско Natural Technologies придава страхотен вкус не само на самото пиле, но и чудесно се съчетава с лещата и с фината текстура на сиренето за мазане. Рецептата е много лесна за приготвяне, резултатът е повече от добър, отделете си само около 1 час, за да е максимално добре приготвено месото.“

Сандра Алексиева

кулинарен блогър, 1001 Рецепти