
Продукти
2 пилешки бутчета
2 с.л. меден Vinoceti оцет
2 изсушени люти чушки чили
2 с.л. олио
2 с.л. соев сос
25 г фъстъци и сусам
сол, червен пипер, захар
Порции:
2
Време за приготвяне:
подготовка: 15 мин.
готвене: 40 мин.
Инструкции за приготвяне
Стъпка 1
Сварете пилешките бутчета във вода с медения оцет Vinoceti за около 20 мин. Свалете ги от котлона и ги оставете да се охладят.
Стъпка 2
Разбъркайте сушените чушки и червения пипер и ги изсипете в тиган с нагорещено олио. Прибавете соевия сос, оцета, солта и захарта и разбъркайте соса добре.
Стъпка 3
Направете няколко разреза върху пилето и го прибавете в тигана, за да може сосът да го овкуси.
Стъпка 4
Поръсете с фъстъци и сусам и сервирайте, след като се задуши за около 10 минути.
Съвет
По желание, може да изберете и други ядки
Препоръчано от
“Това е може би една от най-вкусните, бързи и перфектни за двама рецепти с пилешки бутчета. Меденият оцет Vinoceti придава мек и леко приятен сладникав вкус, който в съчетание с чили чушките води до лека пикантна нотка, а не лютива. Изберете си подхидящо вино или тъмна бира и се насладете на тези чудни бутчета!”