Пиле по френски с червен винен Vinoceti • Natural Technologies

Пиле по френски с червен винен Vinoceti

свинско картофи меден Vinoceti оцет рецепта

Продукти

2 с.л. зехтин
1 пиле, нарязано на парчета за сотиране
200 мл червен винен оцет Vinoceti
сол, прясно смлян черен пипер
1/4 ч.ч. нарязан на ситно пресен лук
1 с.л. масло

Порции:

4

Време за приготвяне:

40 минути

Инструкции за приготвяне

Стъпка 1

Загрейте фурната до 220 градуса. Поставете голям тиган на средно силен котлон. Добавете зехтина и когато се загрее, поставете парчетата пиле в тигана, с кожата надолу. Задушете за около 5 минути или докато пилешкото хубаво се оцвети в златист цвят. Обърнете парчетата и задушете за още около 3 минути и от другата страна. Подправете със сол и черен пипер.

Стъпка 2

Изсипете всичко в тавичка и оставете във фурната за 15-20 минути или докато стане почти готово (соковете ще станат бистри, а в близост до костта на пилето ще остане само следа от розово). Извадете тавичката и изключете фурната.

Стъпка 3

Изсипете 2 с.л. от соковете от тавичката обратно в тигана (останалите изхвърлете). Върнете тавичката само с парчетата пиле обратно в изключената фурната и я оставете леко открехната. Поставете тигана на средно силен котлон и добавете лука; поръсете с малко сол и черен пипер и варете, като разбърквате, докато лукът омекне (около 2 минути). Добавете червения винен Vinoceti оцет и усилете котлона. Гответе минута или две или докато мощната рязка миризма отшуми. Добавете 1/2 чаша вода и гответе още 2 минути, като разбърквате, докато сместа леко намалее и леко се сгъсти. Разбъркайте и добавете масло, ако желаете.

Стъпка 4

Върнете пилето и всички натрупани сокове в тигана и обръщайте парчетата, докато хубаво се покрият със соса. Сервирайте веднага.

Съвет

Ако желаете, в стъпка 1 може да замените олиото с масло. В стъпка 3 също можете да сложите и 3 с.л. масло за по-наситен вкус и аромат.

Препоръчано от

“Свинското с картофи е класика. Както и тази рецепта. Тайната на перфектния вкус е, разбира се, в маринатата – тук отлично се комбинират ментата, медения Vinoceti оцет и бульона (лично аз го замествам с вино, да). Оставете поне 24 часа месото да се маринова, за да може да попие максимално от аромата на всички съставки.”

Сандра Алексиева

кулинарен блогър, 1001 Рецепти