
Продукти
1/2 бяло зеле
1/2 червено зеле
1 краставица
1 морков
маслини
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
ДРЕСИНГ
2 с.л. ябълков Vinoceti оцет
3 с.л. зехтин
черен и бял сусам
50 г орехи (или други ядки)
сол
Порции:
4
Време за приготвяне:
общо 45 минути
Инструкции за приготвяне
Стъпка 1
Започнете с дресинга: в купичка сложете зехтина и добавете ябълков оцет Vinoceti, след което разбъркайте, докато не получите еднородна смес. Овкусете със сол на вкус.
Стъпка 2
Нарежете зеленчуците на много тънки и фини парченца – най-удобно е с кухненски робот или ренде, но може и с обикновен нож.
Стъпка 3
Намачкайте зелето с ръка и го залейте с половината от направения дресинг, след което разбъркайте много добре.
Стъпка 4
Добавете към зелето останалите зелнчуци и маслините, разбъркайте отново, след което добавете и останалата част от дресинга и пак разбъркайте добре. Охладете салатата за около 30 минути.
Стъпка 5
По желание, запечете в тиган за около 2 минути ядките и сусама. Когато са готови, поръсете салата с тях и сервирайте. Ако предпочитате, използвайте ги сурови.
Препоръчано от
“Свежестта на тази салата може да се сравни с малко неща. Изключително ароматна, лесна за приготвяне и разбира се, питателна. Вкусът ѝ е подсилен от свежия аромат на ябълков Vinoceti оцет, но и от комбинацията между ядки и сусам, които най-добре запечете предварително.”