
Продукти
1 кг свински ребра
100 мл меден Vinoceti оцет
150 мл течен мед
150 мл кетчуп
1/2 връзка прясна мащерка
4 картофа
сол, черен пиперсол, черен пипер
Порции:
4
Време за приготвяне:
подготовка: 20 мин.
марината: 60 мин.
готвене: 135 мин.
Инструкции за приготвяне
Стъпка 1
Сложете в дълбока купа меда, кетчупа, медения оцет Vinoceti, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, докато получите еднородна смес, след което добавете мащерката и ребрата и ги овъргаляйте добре в получената смес.
Стъпка 2
Покрийте купата със стреч фолио и оставете за 1 час в хладилника.
Стъпка 3
След това подредете ребрата в тавичка, покрийте с алуминиево фолио и печете 2 часа на 180 градуса.
Стъпка 4
Обелете картофите, нарежете ги и ги изпечете добре.
Стъпка 5
След като ребрата са готови, извадете ги от фурната и с четка ги намежете със сместа от маринатата. Изпечете за още 15 мин. на 200 градуса и сервирайте.
Препоръчано от
“Препоръчвам тази авторска рецепта на всички, които като мен, са влюбени в ребрата! Маринатата е разковничето към божествения вкус, а той е такъв, благодарение на меден Vinoceti оцет. Останалото е адски лесно, макар и да изисква малко повече време. Време, което след като сервирате, ще ви се отплати стократно! ;-)”