
Продукти
12 скариди
1 пакет оризови нудли
2 с.л. червен винен Vinoceti оцет
50 г фъстъци
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 стрък праз
1 морков
2 с.л. соев сос
кориандър
сол и черен пипер
Порции:
2 човека
Време за приготвяне:
80 минути
Инструкции за приготвяне
Стъпка 1
Нарежете зеленчуците на тънки ленти и ги запържете в уок тиган на слаб огън.
Стъпка 2
Добавете фъстъците и задушете за около 5 минути.
Стъпка 3
През това време сложете нудлите да се варят и пригответе скаридите.
Стъпка 4
Добавете скаридите в тигана, след което, когато нудлите са готови, сложете и тях.
Стъпка 5
След около 10 минути прибавете оцета и соевия сос. Подправките сложете най-накрая, след като махнете от огъня.
Препоръчано от
“Честно казано, тази порция може съвсем спокойно да стигне и само за един човек, особено ако той е като мен – обожаващ скариди! Свежият вкус на чушките пък перфектно се комбинира със соевия сос, а финалният щрих, който червеният винен Vinoceti добавя, е абсолютно фантастичен!“