Скариди по тайландски с червен винен Vinoceti • Natural Technologies

Скариди по тайландски с червен винен Vinoceti

червен винен Vinoceti оцет скариди

Продукти

12 скариди
1 пакет оризови нудли
2 с.л. червен винен Vinoceti оцет
50 г фъстъци
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 стрък праз
1 морков
2 с.л. соев сос
кориандър
сол и черен пипер

Порции:

2 човека

Време за приготвяне:

80 минути

Инструкции за приготвяне

Стъпка 1

Нарежете зеленчуците на тънки ленти и ги запържете в уок тиган на слаб огън.

Стъпка 2

Добавете фъстъците и задушете за около 5 минути.

Стъпка 3

През това време сложете нудлите да се варят и пригответе скаридите.

Стъпка 4

Добавете скаридите в тигана, след което, когато нудлите са готови, сложете и тях.

Стъпка 5

След около 10 минути прибавете оцета и соевия сос. Подправките сложете най-накрая, след като махнете от огъня.

Препоръчано от

“Честно казано, тази порция може съвсем спокойно да стигне и само за един човек, особено ако той е като мен – обожаващ скариди! laughing Свежият вкус на чушките пък перфектно се комбинира със соевия сос, а финалният щрих, който червеният винен Vinoceti добавя, е абсолютно фантастичен!

Сандра Алексиева

кулинарен блогър, 1001 Рецепти