
Продукти
125 г масло
3 с.л. зехтин
2 с.л. горчица с манатарки
2 с.л. едрозърнеста горчица
6 обезкостени пилешки кълки
2 стръка прясна мащерка
2 бр. дафинов лист
4 скилидки чесън
2 малки лука
400 г мариновани гъби
100 мл бренди
250 мл бяло вино
500 г сметана за готвене
150 г спанак
1 връзка аспержи
Порции:
4 човека
Време за приготвяне:
50 минути
Инструкции за приготвяне
Стъпка 1
Загрейте фурната на 200 градуса, преди да започнете подготовката на продуктите. Отделно в средно голяма тенджерка загрейте зехтина и 1/3 от маслото. Когато е достатъчна гореща мазнината, добавете кълките и ги оставете за около 4-5 минути, като ги обръщате от време на време.
Стъпка 2
Добавете мащерката, дафиновия лист, чесъна към месото и оставете за около 20-ина минути или докато се уверите, че месото е добре сготвено.
Стъпка 3
Пригответе соса: загрейте останалата част от маслото с малко зехтин в средно дълбок тиган и добавете лука, спанака, гъбите и оставете да се задушат за около 10 минути. След това добавете брендито и бялото вино, а когато сместа стане еднородна и леко се сгъсти, прибавете горчиците Natural Technologies и сметаната. Накрая прехвърлете месото върху соса.
Стъпка 4
В тенджерата, в която е било месото, сложете аспержите и с малко мазнина ги сотирайте за около 5 минути. Когато са готови, добавете ги останалата част от ястието и сервирайте.