
Продукти
1 кг свински ребра
сироп от агаве
6 с.л. мед
3 с.л. едрозърнеста горчица Natural Technologies
3 с.л. балсамов Vinoceti оцет от нар
4 с.л. соев сос
60 г масло
черен пипер, червен пипер, чесън на прах, хималайска сол
къри, кимион, куркума, чубрица
Порции:
4
Време за приготвяне:
подготовка: 15 мин.
готвене: 90 мин.
Инструкции за приготвяне
Стъпка 1
Измийте ребърцата и ги подсушете добре с кърпа или домакинска хартия. Не подценявайте тази стъпка, това гарантира „полепване“ на съставките по тях и така желания карамелен цвят на вече изпечените ребърца. Може да разделите ребърцата или да ги оставите цели.
Стъпка 2
В отделна купа смесете сладкия сироп, едрозърнестата горчица Natural Technologies, соевия сос, балсамовия Vinoceti оцет от нар, черния пипер и солта и бъркайте до получаване на еднородна смес.
Стъпка 3
Сложете ребърцата в тава, постлана с хартия за печене. Смесете всички сухи подправки, които искате да позлвате, и намажете добре ребърцата от всички страни. Намажете ги старателно с мекото масло. След което равномерно облейте свинските ребърца с течната смес.
Стъпка 4
Покрийте добре с фолио. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 1 час.
Стъпка 5
Извадете ребърцата и отстранете фолиото. Намажете всяко ребърце с малко масло и върнете във фурната за още 30 минути. Внимавайте да не загорят.
Съвет
Ако имате време, оставете свинските ребърца в сместа да се мариноват преди да ги изпечете. Но и без тази предварителна стъпка ребърцата стават много крехки и вкусни. Към тях върви като чудесна гарнитура и карамелизираният лук.
Препоръчано от
“Рецептата, която ви представям, е много лесна, бърза и с неустоим вкус. Обещавам, че ще се превърне в предпочитана за бърза и все пак домашна вечеря или като гвоздей на трапезата, за да впечатлите приятели и гости. Още повече вкусът на ребърцата е съчетан с прекрасната едрозърнеста горчица Natural Technologies и балсамовия Vinoceti оцет от нар!“