Сьомга на фурна с червен винен балсамов Vinoceti • Natural Technologies

Сьомга на фурна с червен винен балсамов Vinoceti

червен винен балсамов Vinoceti оцет сьомга Сандра

Продукти

2 скилидки чесън
80 мл Premium червен винен балсамов Vinoceti оцет
600 г филе от сьомга
2 с.л. кафява захар
черен пипер
2 стръка розмарин

Порции:

2

Време за приготвяне:

подготовка: 10 мин.
марината: 60 мин.
готвене: 45 мин.

Инструкции за приготвяне

Стъпка 1

Нарежете чесъна на филийки и “шпиковайте” сьомгата с тях.

Стъпка 2

Направете соса за маринатата: смесете захар, зехтин, Premium червен винен балсамов Vinoceti оцет, черен пипер и разбъракйте добре.

Стъпка 3

Сложете в тавичка двете парчета сьомга и ги залейте с маринатата. Мариновайте в хладилник за 1 час.

Стъпка 4

Сложете сьомгата в малка керамична съдинка, поставете стръковете розмарин и печете на фурна за около 45 минути на 180 градуса.

Препоръчано от

“Колкото е проста, толкова е вкусна тази рецепта за сьомга на фурна. И това е съвсем характерно за този тип риба – колкото по-малко съставки има, толкова по-добре. Разбира се, маринатата си казва своето и благодарение на червения винен балсамов Vinoceti оцет и кафявата захар, рибата е перфектно овкусена. Добър апетит! :-)”

Сандра Алексиева

кулинарен блогър, 1001 Рецепти