
Продукти
2 скилидки чесън
80 мл Premium червен винен балсамов оцет Vinoceti
600 г филе от сьомга
2 с.л. кафява захар
черен пипер
2 стръка розмарин
Порции:
2
Време за приготвяне:
подготовка: 10 мин.
марината: 60 мин.
готвене: 45 мин.
Инструкции за приготвяне
Стъпка 1
Нарежете чесъна на филийки и “шпиковайте” сьомгата с тях.
Стъпка 2
Направете соса за маринатата: смесете захар, зехтин, Premium червен винен балсамов Vinoceti оцет, черен пипер и разбъракйте добре.
Стъпка 3
Сложете в тавичка двете парчета сьомга и ги залейте с маринатата. Мариновайте в хладилник за 1 час.
Стъпка 4
Сложете сьомгата в малка керамична съдинка, поставете стръковете розмарин и печете на фурна за около 45 минути на 180 градуса.
Препоръчано от
“Колкото е проста, толкова е вкусна тази рецепта за сьомга на фурна. И това е съвсем характерно за този тип риба – колкото по-малко съставки има, толкова по-добре. Разбира се, маринатата си казва своето и благодарение на червения винен балсамов Vinoceti оцет и кафявата захар, рибата е перфектно овкусена. Добър апетит! :-)”