Телешко с био ябълков балсамов Vinoceti • Natural Technologies

Телешко с био ябълков балсамов Vinoceti

био ябълков балсамов Vinoceti оцет телешко

Продукти

1 кг телешки шол
300 мл бяло вино
100 мл био ябълков балсамов Vinoceti оцет
1 ч.л. черен пипер на зърна
1 ч.л. карамфил на зърна
1 ч.л. бахар
100 мл соев сос
сол и черен пипер
100 г масло
100 г сушени сини сливи
100 г сушени кайсии
1 с.л. брашно
400 мл студена вода

 

Порции:

4

Време за приготвяне:

общо 145 минути

Инструкции за приготвяне

Стъпка 1

Нарежете месото на средно големи парчета и ги сложете в голям купа, след което добавете виното.

Стъпка 2

Сложете пипера, карамфила, бахара и соевия сос, като накрая добавите и био ябълков балсамов Vinoceti оцет. 

Стъпка 3

Разбъркайте добре с ръце, за да сте сигурни, че всички съставки са навсякъде по месото. Накрая овкусете със сол и черен пипер. След това покрийте купата добре с фолио и оставете месото да се маринова в хладилник за около 1 час.

Стъпка 4

След като извадите месото от хладилника, отделете месото от течността в купата и по възможност “изчистете” всяко парче от подправките, така че да останат в купата с течността. 

Стъпка 5

В тиган разтопете маслото и сложете месото и добавете останалата марината, след което го задушете на бавен огън за около 1 час. Накрая добавете сушените плодове и разтвореното във вода брашно и оставете още около 15 минути на огъня.

Препоръчано от

“Комбинацията от телешко месо, супени плодове, карамфил, бахар и био ябълков балсамов Vinoceti оцет ще е определено сред предпочитаните от вас през по-студените месеци. Месото остава особено крехко – само се погрижете да е прясно, а плодовете и оцетът му придават един финален щрих, който наистина обогатява вкуса. Изберете си и подходящо червено вино и “Наздраве!” innocent

Сандра Алексиева

кулинарен блогър, 1001 Рецепти