Шоколадови трюфели с балсамов Vinoceti от смокиня • Natural Technologies

Шоколадови трюфели с балсамов Vinoceti от смокиня

рецепта Сандра Алексиева трюфели Premium смокинов балсамов Vinoceti оцет

Продукти

100 мл течна сладкарска сметана
2 с.л. балсамов Vinoceti оцет от смокиня
300 г черен шоколад, 60% какао
около 150-200 г какао

Порции:

около 20-25 бонбона

Време за приготвяне:

20 минути

Инструкции за приготвяне

Стъпка 1

На водна баня в средно голяма тенджера сложете сметаната и шоколада и бъркайте, докато сместа хубаво се сгъсти.

Стъпка 2

Добавете Premium смокиновия балсамов оцет Vinoceti и разбъркайте добре.

Стъпка 3

От получената смес оформете средно големи топчици и оваляйте всяка в какаото.

Съвет

По желание, може да украсите съда, в който поднасяте шоколадовите трюфели, с листенца от мента.

Препоръчано от

“Това е една от любимите ми рецепти – минимален брой съставки, лесна и бърза за приготвяне, а резултатът е наистина изумителен. Шоколадът се съчетава брилянтно с Premium смокиновия балсамов Vinoceti оцет, а вие имате истинско кулинарно съвършенство!”

Сандра Алексиева

кулинарен блогър, 1001 Рецепти